Themamiddag zelfredzaamheid in Dukdalf

Veendam

Daarnaast zijn er diverse stands van o.a:  OIM, ANBO, Welzorg, Blokker (vitality), VDH ( vrijwillige hulp dienst) en VZ wonen (veilig zelfstandig wonen). La Vache  zal uitleg geven over de warme maaltijd aan huis en u kunt proeven.

Daarnaast zijn er diverse stands van o.a:  OIM, ANBO, Welzorg, Blokker (vitality), VDH ( vrijwillige hulp dienst) en VZ wonen (veilig zelfstandig wonen). La Vache  zal uitleg geven over de warme maaltijd aan huis en u kunt proeven. Wat is zelfredzaamheid? Zelfredzaamheid is het vermogen van mensen om zichzelf te redden met zo min mogelijk professionele zorg. Zelfredzaamheid is een actueel onderwerp door de hervormingen in de zorg. Door versterking van zelfredzaamheid kan zorg worden uitgesteld. Ouderen kunnen op deze manier langer thuis blijven wonen. De zelfredzaamheid kan helpen om stijgende kosten van de langdurige zorg betaalbaar te houden. Hoe dat allemaal mogelijk is zullen bovenstaande deelnemers u vertellen. Iedereen is welkom; van jong tot oud, mantelzorgers en andere belangstellenden. De entree is gratis en de koffie staat klaar.

Auteur

Carlien Bootsma