Samenlopen in de strijd tegen kanker

Hoogezand

Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Zij verdienen steun, aandacht en een kans op herstel. Daarom is er de SamenLoop voor Hoop, een evenement waarbij teams 24-uur lang wandelen om te herdenken en vooruit te kijken, maar ook om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Sta niet stil! Meld je nu aan voor de SamenLoop voor Hoop als team, vrijwilliger of eregast.

Teams De deelnemers lopen natuurlijk niet 24 uur achter elkaar. Van iedere team, bestaande uit 12 of meer personen, loopt constant één deelnemer op het parcours om de 24 uur vol te maken. Het blijft niet alleen bij wandelen. Vooraf aan- en tijdens de SamenLoop voor Hoop organiseren de teamleden activiteiten om geld in te zamelen voor de goede doelen. Het evenement in Hoogezand staat niet op zich zelf. Wereldwijd doen zo’n 2,25 miljoen mensen mee aan de SamenLoop voor Hoop. Ceremonies Onze eregasten, mensen met kanker of die kanker hebben gehad, openen de SamenLoop voor Hoop door de eerste ronde te lopen. 's Avonds is er een kaarsenceremonie, waarbij kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours verlichten om dierbaren te herdenken. De slotceremonie is een laatste gezamenlijke ronde ter afsluiting van 24-uur SamenLoop  voor Hoop. Tijdens het evenement is er ook een braderie met diverse stands, horeca en veel livemuziek. Opbrengst Na afloop van de slotceremonie wordt de totale opbrengst bekend gemaakt van de SamenLoop voor Hoop. Deze opbrengst is ten behoeve van het Hamelhuys, inloophuis voor (ex)-kankerpatiënten en hun naasten, een onderzoeksteam van het UMCG en KWF Kankerbestrijding. Meedoen? Iedereen is welkom om mee te doen aan de SamenLoop voor Hoop en er zijn nog heel veel mensen nodig! Bijvoorbeeld om loopteams te formeren, maar ook worden er nog vrijwilligers gezocht voor de organisatie van het evenement. Aarzel niet en meld u aan via de website: www.samenloopvoorhoop.nl/hoogezand-sappemeer of kijk op Facebook:Slvh Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Hier vindt u veel informatie over het evenement. De SamenLoop voor Hoop is 4 en 5 juni 2016 in het Gorechtpark te Hoogezand van 15:00 tot 15:00.

Auteur

Carlien Bootsma