Tips van een kweker

Veendam

 Maandag 18 januari 2016 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gehouden door Els van Kooten met de titel “Welke plant in welke grond”. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Sinds maart 2007 is Els van Kooten de eigenaresse van kwekerij De Elzenhof in Roswinkel, een dorpje ten noordoosten van Emmen, op de grens van Drenthe en Groningen. Zij volgde een hoveniersopleiding en daarna nog een aanvullende studie ''Ontwerpen en beplantingsleer kleinschalig groen'' in Boskoop. Daarnaast is zij een grote plantenliefhebster, wat zich in de loop der jaren heeft vertaald in een grote plantenkennis.
Bij Krijn Spaan, de bekende kweker uit Kortenhoef leerde zij het kwekersvak en deed ze veel kennis op van bijzondere vaste planten en éénjarigen.
Iedereen heeft het wel eens mee gemaakt: u ziet een prachtige plant bij de kweker en opgetogen neem je hem mee naar huis. Liefdevol wordt hij in de tuin gezet en u ziet al helemaal voor u hoe hij eruit gaat zien. Helaas kwijnt hij langzaam weg en na enige tijd rest u niets anders dan hem maar weer weg te halen. Wat ging er mis?  Els van Kooten zal spreken over de vraag waarom sommige planten het bij ons in de tuin maar niet willen doen en bij een ander juist wel. Er zullen planten zijn voor de verkoop.
Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl
 

Auteur

Carlien Bootsma