Hartverwarmende film Rams bij Filmhuis

Veendam

De hartverwarmende film Rams draait op 11 januari in het Filmhuis bij vanBeresteyn.  Dit prachtige drama beschrijft het leven van de broers Gummi en Kiddi.

Ze leven in een afgelegen vallei in IJsland. De rammen van de twee schapenboeren behoren tot de beste van het land en wonnen al diverse prijzen. Hoewel ze hun land en levensstijl delen, spreken de koppige mannen al veertig jaar niet meer met elkaar. Wanneer een ziekte uitbreekt en de autoriteiten alle dieren in de vallei willen ruimen, verzetten ze zich ieder op hun eigen manier: Kiddi met zijn geweer en Gummi met zijn verstand. Om het gevecht met de autoriteiten te kunnen winnen en hun dierbare schapen te redden, moeten de broers echter wel samenwerken. De film ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes en won de hoofdprijs in de sectie Un certain regard. Aanvang 20.00 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa, geopend van ma - vr van 13.00 uur - 16.30 uur. Reserveren kan via 0598-634566 en per email: vanberesteyn@veendam.nl

Auteur

Carlien Bootsma