Alles wat je wilt weten over zweefvliegen

Veendam

 Zweven, hoog in de lucht. Lijkt het je wat? Op zaterdag 9 januari organiseert de Noord Nederlandse Zweefvlieg Club (NNZC) vanaf een uur 's middags een informatiemiddag om geïnteresseerden kennis te laten maken met  zweefvliegen.

Tijdens de informatiemiddag wordt verteld hoe het zweefvliegen in zijn werk gaat, ook vertelt een aantal enthousiaste jeugdleden over hun avonturen van het afgelopen vliegseizoen. Werkplaatsen en clubhuis Natuurlijk is het clubhuis te bezichtigen en kan er een kijkje genomen in de werkplaatsen waar ons materieel wordt onderhouden. De presentaties beginnen om 13:30 uur. Als het weer het toelaat worden er ook een aantal vluchten gemaakt. 15136528840_8b1c8ca93e_k Leren vliegen Dat zweefvliegen een prachtsport voor jongeren is, daar zijn de jongens en meiden van de zweefvliegclub in Veendam het over eens. Gezellig met z’n allen de hele dag in de buitenlucht en om de beurt leren zweefvliegen van een ervaren instructeur.   Zweefvliegen kan in Nederland vanaf 14 jaar en de Noord Nederlandse Zweefvlieg Club telt op dit moment zo’n 25 jeugdleden. Ieder jaar zijn ze weer op zoek naar enthousiaste jongeren die willen leren vliegen. Vliegen, maar dan voor minder geld Net als voorgaande jaren is er ook weer een aantal iFly sponsorplaatsen beschikbaar voor jongeren. iFly is een sponsorregeling die financieel wordt ondersteund door de vliegschool EPST (European Pilot Selection & Training) en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. De sponsoring bedraagt zo’n 250 euro en is bedoeld om jongeren van 14 t/m 21 jaar goedkoop kennis te laten maken met zweefvliegen. Daarnaast is het een prima opstap naar een eventuele baan in de luchtvaart. Alles over deze sponsoring en hoe je er voor in aanmerking kunt komen zal dan worden verteld tijdens de presentaties. Kijk voor meer informatie op www.nnzc.nl of op de facebookpagina of stuur een mail naar pr@nnzc.nl De informatie dag is zaterdag 9 januari van 13.00 uur tot 17.00 aan de Borgercompagnie 266 in Veendam

Auteur

Carlien Bootsma