Kampioenschap Poker naar Veendam

Veendam

De voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker komt naar Veendam. 

Op 20 januari is Borgerswoldhoeve in Veendam de locatie voor een voorronde van het tweede seizoen van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). Verspreid over heel Nederland worden er 150 voorrondes gespeeld waar spelers zich kunnen plaatsen voor de grote landelijke finale. Ook in de gemeente Veendam kunnen pokerliefhebbers een gooi doen naar de titel: 'Pokerkampioen van Nederland 2016'. Winnaar Borgerswoldhoeve wordt omgetoverd tot een ware pokerroom met professionele pokertafels, chips en kaarten. Daarnaast is er een toernooidirecteur die zorgt dat alles goed verloopt. De winnaar van deze voorronde mag een jaar lang de titel Poker Kampioen van de gemeente Veendam dragen, krijgt een mooie beker en kwalificeert zich direct voor de landelijke finale. Daarnaast gaat de beste 5% door naar de semifinale. Het Open Nederlands Kampioenschap Poker is het grootste pokerkampioenschap van Nederland, waar elke pokerliefhebber aan mee kan doen. ,,De missie van het ONK Poker is om alle recreatieve pokeraars in Nederland de kans te geven om deel te nemen aan een professioneel en legaal georganiseerd pokerevenement", vertelt organisator Mathijs Jonkers. ,,Vorig jaar deden al ruim 5.000 pokeraars mee. Dit jaar verwachten we het dubbele aantal deelnemers." Laagdrempelig toernooi Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website www.onkpoker.nl inschrijven. Voor  €12,50 kan iedereen van 18 jaar of ouder meedoen aan het kampioenschap.  ,,Door mee te doen, krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel Pokerkampioen van Nederland, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi te spelen”, vervolgt Jonkers. ,,Er wordt dus niet om geld gespeeld, maar puur om de eer. We willen poker naar de mensen toebrengen en we zijn blij dat de pokeraars in de gemeente Veendam kunnen meedoen. Wat is er nou leuker dan legaal pokeren in je eigen regio?” De voorronde in Veendam begint op 20 januari om 19.00 uur.

Auteur

Carlien Bootsma