Bijzonder kerstdiner in Wildervank

WILDERVANK

In Brasserie Wildervanck in Wildervank genoten op 28 december 2013 ruim 30 mensen van een laat kerstdiner.

Niets bijzonders, zou je zeggen, ware het niet dat Mabel en Alfred Klaassen, de eigenaren van de Brasserie, hun gasten een gratis diner aanboden.

Bijzonder kerstdiner in Wildervank

“Niet iedereen viert kerst en niet iedereen kan zomaar uit eten," vertelt Mabel. "Sommige mensen hebben geen familie of vrienden met wie ze de kerst kunnen doorbrengen. Anderen hebben niet de financiële mogelijkheden om een kerstdiner te koken, of uit eten te gaan. Omdat wij, vanuit België, ruim een jaar geleden zo gastvrij door Veendam zijn ontvangen, wilden we graag iets terugdoen.  Zo kwamen we op het idee van een kerstdiner voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is."

Samen met NOVO

Alfred en Mabel zochten contact met NOVO en die vroegen hun cliënten of ze zin hadden in een etentje buitenshuis. "Sommigen reageerden meteen enthousiast, anderen moesten even een drempel over," aldus één van de medewerkers van NOVO. "We hebben cliënten met een beperking, maar ook mensen die privé een moeilijke periode doormaken of een zwaar jaar achter de rug hebben. Dan is het spannend om te gaan eten met onbekenden. Maar toen ze hoorden dat er ook begeleiding vanuit NOVO zou mee-eten, waren ze om. En je ziet: het zit vol vanavond!"

Buren helpen bij het kerstdiner

De gasten kregen een voor-, hoofd- en nagerecht en een feestelijke welkomstdrankje. Ondanks het feit dat niet iedereen elkaar kende, was de sfeer geanimeerd. Zoon Pim nam een paar keer plaats achter de vleugel voor een muzikaal intermezzo en ook de gemoedelijke bediening droeg bij aan een ontspannen avond. "We zijn buren van Alfred en Mabel," verklaarden de gelegenheidsobers en -serveersters. "Toen ze vroegen of we een handje kwamen helpen, zeiden we meteen ja. Leuk toch, om hier nu eens niet zelf te eten maar een diner aan anderen te serveren? Het was een geslaagde avond; voor herhaling vatbaar.

Auteur

Karin Weijs